VERWERK VERLIES EN VERDRIET BIJ Praktijk Bougainville IN Groningen

Bij Praktijk Bougainville in Groningen is iedereen welkom om het verlies van een dierbare of geliefde te delen, individueel of in een kleine groep. De praktijk biedt een vertrouwde omgeving voor individuele rouwbegeleiding of groepssessies voor met name 

mensen met hoogsensitiviteit. Daarnaast biedt Bougainville EMDR-therapie aan voor het verwerken van traumatische gebeurtenissen. Voor vragen over onze diensten en werkwijzen ben je welkom om een bericht te sturen naar barbara.bougainville@gmail.com of Barbara te bellen via 06 - 363 776 66

Rozen en Rouw

Voor mij zijn de Rozen van het Alhambra en de Rozen van het Alcázar symbolen van de menselijke kracht om rouw en verlies te overwinnen en een plek te geven. Mijn boek De Rozen van het Alhambra, een reis door rozentuinen en theetuinen beschrijft een proces van rouw en verlies en het vinden van je ware zelf. Bij Bougainville, Praktijk voor Intuïtie & Coaching staan de rozen of andere beelden in ons hart centraal om onze geliefden te koesteren, te omhelzen, te zijn wie we werkelijk zijn en dit te leven.

Hoogsensitiviteit

Hooggevoelige mensen voelen zich vaak op hun gemak bij Praktijk Bougainville. De ervaring leert dat rouw en verlies voor een hooggevoelig persoon diep in de ziel een litteken achterlaten. In de begeleiding wordt er vooral gekeken naar de andere kant van het litteken. Wat heeft het verlies of de rouw iemand gebracht? Hoe werkt dit nu door in zijn of haar leven? Allereerst wordt er in de begeleiding ruimte gemaakt en tijd genomen voor het verlies. Wat betekent de rouw nu en hoe werkt dit door naar de toekomst?

Voel je welkom bij Bougainville Praktijk voor Intuïtie & Coaching. Problemen van eenzaamheid en alleen zijn worden meegenomen en serieus genomen in de begeleiding die erop gericht is om het leven hernieuwd tegemoet te treden.

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, een therapie voor wie na een schokkende of ingrijpende ervaring zoals een verlies, ongeval, pesten of (seksueel) geweld of misbruik last is blijven houden van de gevolgen hiervan. Deze therapeutische methode helpt bij het verwerken van trauma's die voelbaar zijn in de vorm van psychische klachten. Denk hierbij aan herbelevingen, flashbacks en nachtmerries, maar ook aan schrik- en vermijdingsreacties. Zo wordt EMDR ook toegepast bij PTSS, oftewel posttraumatische stressstoornis. Bougainville vertelt je graag meer over de mogelijkheden van deze therapie voor jouw situatie.
Bel 06 - 363 776 66 of stuur een e-mail naar barbara.bougainville@gmail.com voor meer informatie.

Individuele rouwbegeleiding

Individuele rouwbegeleiding bij Praktijk Bougainville is op maat gemaakt en sluit nauw aan bij de behoefte en wensen van de klant. Er wordt voldoende tijd genomen om stil te staan bij het verlies en wat dit voor iemand betekent. Daarnaast wordt er gekeken naar hulpbronnen in het hier en nu die iemand helpen om het verlies te dragen, de rouw te voelen en de geliefde te herinneren en te bewaren in het hart.

Ontdek hoe aurareading jou kan helpen

Groepssessies Rouw en Verlies

In de herfst, de winter en het voorjaar starten er groepssessies bij Bougainville, Praktijk voor Intuïtie & Coaching. Meestal zijn het kleine groepen en vinden er drie tot zes sessies plaats in eenzelfde groep. In de rouwgroep staan we allereerst stil bij de geliefde die we hebben verloren. We herinneren ons het leven met hem of haar en staan stil bij het afscheid en het verlies. Dan kijken we waar we nu staan, wat ons troost geeft en wat we nodig hebben. Vanuit het hier en nu kijken we voorzichtig naar de toekomst, indien gewenst of wenselijk. Je bent van harte welkom. 

De sessies geef ik waar mogelijk samen met mijn zus. Onze beide invalshoeken en persoonlijkheden maken dat wij goed aansluiten bij de mensen die bij ons komen. Mijn zus heeft kunstgeschiedenis gestudeerd en werkt voor Humanitas als rouwbegeleider. Samen gebruiken we hart, hoofd en handen in de begeleiding. We ontmoeten je graag in een groepssessie waarin ziel, rust en werk of passie centraal staan.